12-10-2015 12:30 | Door: Dimitri Reijerman

Op de openingsdag van de Dutch Design Week zal het InMotion-studentenraceteam de KP&T IM/e-raceauto onthullen. Volgens de bouwers is het de snelste elektrische formuleraceauto ter wereld in zijn klasse.

De bouwers hebben nog geen foto's van de IM/e vrijgegeven. Het team van 60 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven wil wel kwijt dat de raceauto een topsnelheid heeft van 285 kilometer per uur. Ook de acceleratie is indrukwekkend: de KP&T IM/e is binnen 3 seconden op de 100 kilometer per uur.

Volgens de bouwers doet de IM/e dienst als testauto om diverse systemen en technologieën te testen, zoals de elektrische aandrijving en actieve aerodynamica. De resultaten worden meegenomen in de ontwikkeling van de IM01.

Le Mans

Deze auto moet mee gaan doen in de Garage 56-klasse in de 24 uur van Le Mans. Naast Le Mans wil InMotion met de IM01 ook het ruim 30 jaar oude all-time record van Stefan Bellof op de Nürburgring Nordschleife uit de boeken rijden.

De KP&T IM/e zal volgend jaar pogen om het ronde-record voor elektrische auto's op het circuit van Zandvoort te verbeteren. Hiervoor zijn bekende Nederlandse autocoureurs aangetrokken; Jan Lammers, Xavier Maassen en Nick Catsburg.

Bron: InMotion