27-02-2013 12:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hyundai gaat een op waterstof rijdende variant van de populaire Tucson SUV op de markt brengen. Gisteren rolde het eerste exemplaar van de band.

De nieuwe waterstofauto, de ix35 Fuel Cell, kan 595 km rijden op een volle tank. Daarmee is de range groter dan die van een elektrische auto. De enige uitstoot van waterstofauto’s  is waterdamp, waardoor ze op dat aspect dus even milieuvriendelijk zijn als elektrische auto’s.

Kim Eok-Jo, vicepresident van Hyundai: "Met de ix35 Fuel Cell opent Hyundai de weg naar een toekomst zonder emissies. De ix35 Fuel Cell is de meest milieuvriendelijke auto binnen de industrie."

Massaproductie

Hoewel het de ambitie is om massaproductie op te zetten voor de auto, begint Hyundai nog voorzichtig met de productie van duizend exemplaren tot 2015. Reden hiervoor is onder andere het gebrek aan infrastructuur voor waterstofauto’s. Op dit moment staan er in het Verenigde Koninkrijk bijvoorbeeld slechts tien tankstations voor waterstofgas. Daar staat tegenover dat er wel twaalf nieuwe stations op de planning staan.

Hyundai hoopt dat de infrastructuur tegen 2015 voldoende is om met de massaproductie van de waterstofauto te starten.

Bron: BusinessGreen

Foto: Revolve Eco Rally via Flickr.com