22-10-2015 09:44 | Door: Dimitri Reijerman

Het Nuon Solar Team van de TU Delft heeft voor de zesde maal de World Solar Challenge gewonnen. Het Solar Team Twente finishte als tweede.

Het team uit Twente had drie dagen lang de koppositie in handen, maar werd met de finish in zicht toch ingehaald door het Nuon Solar Team. De Nuna 8-zonneauto van de TU Delft wist met een verschil van slechts 2 minuten en 35 seconden de race over 3.000 kilometer te winnen, een historisch klein verschil tussen de nummer een en twee.

Het Solar Team Twente is tevreden met de zilveren plek voor de Red One-zonneauto.

Stella Lux nog onderweg

De Stella Lux, de 'gezinsauto' van het Solar Team Eindhoven, is nog onderweg. De auto rijdt in de cruiser class waarbij de snelheid minder van belang is en juist aspecten als efficiency en het aantal passagiers meespelen.

Naar verwachting finisht de Stella Lux vrijdagmorgen, maar de einduitslag in de cruiser class komt pas zondag. De kans is aanzienlijk dat Eindhoven wint, mede doordat het bonuspunten pakt door een extra passagier mee te nemen. Bovendien heeft het team al een record geboekt door een afstand van 1.500 kilometer te overbruggen op één acculading.

Bron: World Solar Challenge, ANP | Foto: Nuon Solar Team