Het grootste platform over duurzaam ondernemen, innovatie en MVO

Het grootste platform over duurzaam ondernemen, innovatie en MVO

DuurzaamBedrijfsleven: een ongewoon invloedrijk mediabedrijf

DuurzaamBedrijfsleven Media is het grootste en snelst groeiende kennis- en informatieplatform over duurzaam ondernemen en innovatie in Nederland. Wij zetten ons op dagelijkse basis in om de transitie naar een duurzame economie in Nederland te versnellen, omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaamheid een keiharde businesscase heeft. Door middel van inspirerende en verdiepende content, sporen we ondernemingen aan om zelf de transitie naar duurzaamheid te maken en te profiteren van de kansen die het biedt.

We maken dit mogelijk door de kansen van duurzaamheid op dagelijkse basis aan het licht te brengen, vanuit een bedrijfseconomische realiteit. We opereren hierbij vanuit de stellige overtuiging dat kwaliteitsinformatie en inspirerende succesvoorbeelden dé sleutel zijn tot het activeren van andere ondernemingen, om hun eigen duurzame transitie in gang te zetten.

Onze kernwaarden

De kernwaarden van DuurzaamBedrijfsleven zijn de basis voor de strategie van ons bedrijf en leidend voor al onze activiteiten.

Gedrevenheid

Iedereen die bij DuurzaamBedrijfsleven werkt, is gedreven om zelf bij te dragen aan de transitie naar een duurzame economie. De redactie doet dat door de beste, meest inspirerende en meest actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ondernemen te brengen in de vorm van nieuws en achtergronden. Ons commerciële team staat klaar om partners, lezers en leden van onze community zo goed mogelijk te verbinden om samen markten te ontwikkelen.

Onafhankelijkheid

DuurzaamBedrijfsleven is een onafhankelijk en journalistiek mediabedrijf. De redactie doet zijn werk los van commerciële, politieke, sociale of religieuze richting. De inhoudelijke koers wordt bepaald door de redactie zelf. De positie en werkwijze van de redactie is vastgelegd in het redactiestatuut.

Integriteit

Alle activiteiten worden getoetst aan de verantwoordelijkheid die we voelen om lezers en partners zo goed mogelijk te bedienen. Alle stakeholders worden rechtvaardig en met respect behandeld.

Innovatie

We geloven dat we duurzame innovatie alleen kunnen aanjagen als we ook zelf innoveren. Onze producten en diensten zijn continu in ontwikkeling. Alle medewerkers van DuurzaamBedrijfsleven zijn betrokken bij dit proces van continue verbetering.

Ons team

DuurzaamBedrijfsleven Media werd in 2012 opgericht door Yoeri van Alteren. “Toen ik zelf ondernemer werd, deed ik dat in de rotsvaste overtuiging dat het bedrijfsleven gezamenlijk centraal staat in de transitie naar een duurzame samenleving”, zegt hij. “En dat geloof ik nog steeds. Wie met een heldere visie en een sterke gedrevenheid duurzaam kan innoveren en veranderen, maakt het verschil. Startup, MKB-onderneming of multinational.”

Inmiddels beschikt DuurzaamBedrijfsleven over een redactie bestaande uit gespecialiseerde expertjournalisten: gedreven, kwalitatief hoogstaand en objectief, maar ook realistisch en gericht op impact. Elke dag staan we klaar om ook zelf de transitie naar die duurzame economie te versnellen. Maak nader kennis met ons team van gedreven experts op het gebied van duurzaamheid.

Maak kennis met ons team!

De toegevoegde waarde

DuurzaamBedrijfsleven Media is overtuigd van de kracht van concrete informatie, inspirerende voorbeelden en het uitwisselen van ervaringen. We bieden deze informatie aan verdeeld over twaalf sectoren binnen het bedrijfsleven en vier sector-overstijgende thema’s. Op deze overzichtelijke manier bieden we onze lezers handelingsperspectief en inspiratie, om zelf stappen te zetten op het gebied van duurzaam ondernemen. Door succesverhalen op een objectieve manier uit te lichten, zet DuurzaamBedrijfsleven de transitie naar een duurzame economie in gang.

Op ons online-platform bereiken we inmiddels meer dan 130.000 bezoekers per maand. Door middel van een compleet aanbod van nieuwsberichten, achtergronden, podcasts en infographics geven we het Nederlandse bedrijfsleven aanknopingspunten om koploper te worden (en blijven) in de transitie naar een duurzame economie. Daarnaast bieden we vier keer per jaar de broodnodige diepgang en visie tijdens onze themamaanden, waarin we verschillende trends uitlichten; van steden van de toekomst tot de digitale revolutie. Daarnaast bieden we extra verdieping door middel van verschillende informatieproducten; van een magazine per kwartaal tot inspirerende whitepapers en een trendjaarboek.

Offline staat bij DuurzaamBedrijfsleven het sector-overstijgend delen van kennis en ervaringen centraal. We verbinden de toplaag van onze lezers en partners en inspirerende bedrijven en personen met elkaar in ons ‘DB+ Netwerk’. De winst van dit netwerk ligt niet alleen in het vergroten van bereik en autoriteit, maar bevordert ook samenwerkingsverbanden en brengt nieuwe oplossingen aan het licht. Door verschillende partijen met elkaar te verbinden, aan de hand van partnerlunches en -diners, stuwt DuurzaamBedrijfsleven de transitie naar een duurzame economie.

Memberships

Onze memberships (Free, Insider en Premium) bieden meer diepgang, magazines en de mogelijkheid om informatieproducten volledig af te stemmen op je eigen behoeften.

  • Free Member: Als Free Member ontvang je dagelijks een nieuwsbrief met de belangrijkste ontwikkelingen en heb je toegang tot alle infographics over duurzame trends en innovaties en andere downloads. Daarnaast ontvangen Free Members tijdelijk één digitaal magazine.
  • Insider Member: Insiders krijgen toegang tot al onze digitale magazines en whitepapers. Als Insider Member ontvang je bovendien de laatste editie van DuurzaamBedrijfsleven Magazine per post, ter waarde van € 19,95. Daarnaast heb je keuze uit al onze nieuwsbrieven, met het laatste nieuws en de belangrijkste achtergronden.
  • Premium Member: Als Premium Member laat je ons pas echt voor je werken. Bovenop alle voordelen die Insiders genieten, ontvang je per jaar 6 magazines (digitaal en per post), krijg je een Trendjaarboek met 300 pagina’s vol met gamechangers en transities, kun je je eigen nieuwsbrieven samenstellen op basis van onderwerpen en sectoren en wordt onze hele database met 30.000 artikelen voor je ontsloten, inclusief de content die alleen voor Premium Members beschikbaar is.

Op deze manier ben je zelf in staat om eenvoudig alle kansen die duurzaam ondernemen biedt te vertalen naar het verduurzamen van je eigen processen of producten. 

Bekijk hier onze memberships.

Commerciële activiteiten

DuurzaamBedrijfsleven Media werkt samen met commerciële partners, die zelf succesvol zijn in duurzaam ondernemen en die geloven dat onafhankelijke informatiekanalen nodig zijn om de duurzame transitie in het bedrijfsleven te versnellen. Uitgangspunt in deze partnerschappen is altijd de journalistiek onafhankelijke positie van DuurzaamBedrijfsleven. We zijn erg selectief in de partners die we aan ons verbinden en gaan alleen in zee met partijen waarmee we samen het debat over duurzaamheid kunnen aanjagen, markten kunnen ontwikkelen en de Nederlandse economie in transitie kunnen brengen.

Meer weten over onze partneraanpak? Klik hier.