Hét businessplatform voor succesvol duurzaam ondernemen

Hét businessplatform voor succesvol duurzaam ondernemen

DuurzaamBedrijfsleven is hét businessplatform voor succesvol duurzaam ondernemen. Wij weten dat ieder bedrijf financieel én maatschappelijk rendement kan boeken met duurzaam ondernemen. Om te inspireren, informeren en activeren bieden wij ijzersterke content, verbindende evenementen en gratis tools. Met onze Change Inc. community laten wij zien dat de toekomsteconomie dichterbij is dan je denkt. 

Platform voor succesvol duurzaam ondernemen

Onze ervaren en in duurzaamheid gespecialiseerde redactie bericht al meer dan 8 jaar over de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzaam ondernemen. Wij bieden oplossingen en context in een wereld waar kennis en inzichten steeds weer moeten worden bijgesteld.

In 2015 lanceerden wij daarom ons nog altijd groeiende partnernetwerk met bedrijven die serieus werk maken van duurzaamheid. Onze redacteuren schrijven ook over deze partners. Door ons te richten op de onderdelen waarop zij excelleren bouwen we een community waarin bedrijven en professionals successen delen en van elkaar leren.

Het Green Leaders platform, een groeiende online én offline beweging van leiders die laten zien hoe je met duurzaam leiderschap zowel zakelijk als maatschappelijk succesvol bent, ging in 2019 vliegend van start.

Ons laatste wapenfeit is de lancering van Change Inc., een slagvaardige community met bedrijven die vol inzetten op de toekomsteconomie. Om iedereen te laten zien wie deze toekomstmakers zijn, zijn we een grootschalige Change multimediacampagne gestart. Deze campagne toont dat veel bedrijven de toekomsteconomie vandaag al in de praktijk brengen. Want morgen wordt vandaag bedacht. 

Maak ook een succes van duurzaam ondernemen en volg onze:

 • dagelijkse nieuwsbrief met toekomstgericht nieuws en heldere achtergronden;
 • social media kanalen met het laatste nieuws;
 • groeiende database met meer dan 35.000 succescases;
 • kennishub met infographics, rapporten en whitepapers;
 • Green Leaders met spraakmakende interviews en een wekelijkse podcast gepresenteerd door Paul van Liempt;
 • Change-Inc.com, het veranderingsplatform voor het bedrijfsleven van morgen;
 • inspirerende magazine met themakatern dat elk kwartaal met Het Financieele Dagblad op de mat valt

Evenementen voor gelijkgestemden

Op onze evenementen brengen wij gelijkgestemden die toekomstgericht willen ondernemen bij elkaar. De programma’s worden door onze redactie samengesteld en zijn daardoor origineel, inhoudelijk sterk en onafhankelijk. Omdat de evenementen resultaatgericht zijn worden publiek en deelnemers zorgvuldig geselecteerd.

Lees meer over:

Beter duurzaam ondernemen met de Better Business Scan en onze Premium service

De gratis Better Business Scan van DuurzaamBedrijfsleven en Erasmus Universiteit Rotterdam geeft je waardevolle inzichten in de duurzaamheidsambitie van jou en jouw bedrijf. Vul de 15-minuten durende scan in en bekijk direct de resultaten en concrete vervolgstappen. Het is ook mogelijk om met maatwerk een onderzoek binnen je organisatie af te nemen, waarbij we een diepgaande analyse uitvoeren om zo jouw duurzaamheidsstrategie te versterken.

Met onze Premium service voor bedrijven voorzien we jouw organisatie van een op maat gemaakte toevoer van nieuws, de laatste trends en ontwikkelingen uit het bedrijfsleven én je eigen onderneming.

Studenten: de duurzame ondernemers van morgen

In 2019 lanceerden wij het het content- en stageplatform ‘SDG’s on Stage’ samen met Nederlandse hogescholen. Daar kunnen studenten en bedrijven elkaar op het gebied van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen vinden. Het doel is dat elke student en toekomstige professional SDG-bekwaam wordt. Voor bedrijven is het een kans om gemotiveerde toekomstmakers in huis te halen.

Daarnaast hebben wij de DuurzaamBedrijfsleven Academy opricht. Hier komen studenten met verschillende studieachtergronden samen om alles over duurzaam ondernemen en nieuwe media te leren.

DuurzaamBedrijfsleven in cijfers
 

 • 22.000+ members die dagelijks de nieuwsbrief ontvangen
 • 200.000+ sessies aan maandelijks bereik
 • 20.000+ volgers op social media
 • 10+ inspirerende en verbindende evenementen per jaar
 • 45+ toonaangevende partners uit het bedrijfsleven en de wetenschap
 • 35.000 succescases van duurzaam ondernemen in onze database