11-03-2016 13:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

René Witsel, directeur van JC Decaux, spreekt over reclame, internet of things, slimme bushokjes en de doorstroming in binnensteden. Verder in deze uitzending; publiek parkeren in prive parkeergarages, het windpark Westermeerwind, 100 jaar BMW en recycling van plastic uit de Amsterdamse grachten.

Uitzending

Podcasts

Podcast René Witzel, JCDecaux; het bushokje 2.0

JCDecaux is infrastructuurpartij voor internet-of-thingstoepassingen. Alle objecten in de stad en de openbare ruimte moeten met elkaar kunnen praten.

Podcast René Witzel, JCDecaux; Bushokjes als pijler onder slimme steden

Hoe maak je straatmeubilair duurzamer en slimmer? Bushokjes uit hergebruikte materialen, met een internetverbinding.

Podcast Leo Freriks, Siemens; over windparken op zee en dicht aan de kust

Op het windpark Westermeerwind in het IJsselmeer heeft hoofdaannemer Siemens de laatste windturbine geïnstalleerd. Westermeerwind is op dit moment Nederlands grootste windpark in het water.

Podcast; Het belangrijkste nieuws met ABN Amro en Deloitte

ABN Amro en Deloitte wonnen de mondiale 'Oscars' voor de duurzaamste gebouwen. Volgend jaar de beurt aan Lidl en Tesla?

Podcast Wouter de Bruijne, Parkbee: Goedkoop parkeren in binnensteden

De Amsterdamse start-up ParkBee maakt bedrijfsparkeergarages toegankelijk voor het grote publiek. Met de slagboom-software en smartphone app van ParkBee kan een stad als Amsterdam volgens ParkBee 400 miljoen op het parkeerbeleid besparen.

Podcast René Witzel, JCDecaux; Zonnepanelen op bushokjes?

Volgens René Witzel heeft het geen zin om zonnepanelen op kleine bushokjes te plaatsen. Hij ziet meer in grote zonneparken.

Podcast René Witzel, JCDecaux; Duizenden gratis bushokjes

JCDecaux heeft 15.000 bushokjes en andere objecten in Nederlandse steden. In ruil voor reclame zijn deze objecten voor gemeentes gratis.

Podcast René Witzel, JCDecaux; Gemeentelijke aanbesteding meer richten op innovatie

Door de huidige aanbestedingsregels gunnen gemeentes volgens René Witzel verschillende beheersfuncties in de stad aan veel te veel verschillende losse partijen. Dat gaat ten koste van de duurzaamheid.

Podcast Knook in de Week; Wat doet BMW over 100 jaar?

De Duitse autobouwer BMW bestaat 100 jaar. Robert Jan Knook blikt voorruit op de tweede eeuw voor de Bayerische Motoren Werke.

Podcast Bas Stok, Plastic Whale: Amsterdamse grachten plasticvrij

Bas Stok was Manager Duurzaamheid bij Heineken. Hij is nu werkzaam bij Plastic Whale en vist plastic uit de Amsterdamse grachten.