15-04-2016 14:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Herman Keijsers, directeur IT & Outsourcing Services van Ricoh, vertelt hoe een ICT-bedrijf kan bijdragen aan de verduurzaming van andere bedrijven. Verder: koffiedik verwerken tot bio-pellets, de duurzaamste afvalcentrale en het groene schuldbewijs van FrieslandCampina.

Uitzending

Podcasts

Podcast Herman Keijsers, Ricoh: De activiteiten van Ricoh

Behalve printers en kopieerapparaten houdt Ricoh zich ook bezig met 360-camera's en 3D-printen.

Podcast Herman Keijsers, Ricoh: Afgedankte apparaten

Herman Keijsers, directeur IT & Outsourcing Services van Ricoh, over wat er gebeurt met de afgedankte apparaten van Ricoh.

Podcast Herman Keijsers, Ricoh: Als ICT-bedrijf andere bedrijven verduurzamen

Volgens Herman Keijsers, directeur IT & Outsourcing Services van Ricoh, is het nieuwe pand van AkzoNobel op de Zuidas een heel mooi project voor Ricoh. In de uitzending vertelt hij waarom.

Podcast Herman Keijsers, Ricoh: Van printerboer naar digitale dienstverlener

Herman Keijsers, directeur IT & Outsourcing van Ricoh, over de transformatie van printerboer naar digitale dienstverlener.

Podcast Jan Dirk Sloos, Bam Wegen: Duurzaamste asfaltcentrale

Volgens bouwconcern Bam staat in Bergen op Zoom de duurzaamste asfaltcentrale van Nederland. De vernieuwde installatie verhoogt het hergebruikpercentage bij de productie van nieuw asfalt.

Podcast Klaas Springer, FrieslandCampina: 'Groen' schuldbewijs

Zuivelconcern FrieslandCampina heeft een ‘groen’ schuldbewijs van € 300 mln uitgegeven. Met de opbrengst van de verkoop van de obligaties wil het zuivelconcern zijn ecologische voetafdruk wereldwijd verkleinen.

Podcast Marcel Roeleveld, Koffie Recycling Nederland: Van koffiedik tot bio-pellets

Koffie Recycling Nederland en afvalverwerkingsbedrijf Suez hebben een nieuwe circulaire oplossing ontwikkeld voor de verwerking van koffiedik. Ze maken er energiepellets van.

Podcast: Het belangrijkste nieuws

Het Italiaanse energiebedrijf Enel Green Power heeft in Mexico een grote aanbesteding gewonnen met zonnestroom voor net 3,5 dollarcent per kilowattuur. Onderzoeksbureau ECN demonstreert in Amsterdam drijvende zonnepanelen en Chinese onderzoekers hebben een zonnecel gemaakt die ook energie opwekt als het regent.

Podcast Knook in de Week: Duurzaam op vakantie

Robert-Jan Knook over het klimaateffect van vakantiereizen en het compenseren van de vakantie-voetafdruk.