02-09-2016 10:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Te gast bij John van Schagen is bestuursvoorzitter Ewoud Goudswaard van de ASN Bank. Hoe bevordert de bank duurzaamheid en hoe staat het met duurzaamheid in de bancaire sector? Verder: ID&T verduurzaamt festivals, wind- en zonne-energie op alle daken en crowdfunding groeit snel in Nederland.

Uitzending

Podcasts

Podcast Ewoud Goudswaard: over groei en de toekomst

John van Schagen spreekt met Ewoud Goudswaard, algemeen directeur ASN Bank, over de voorbeeldfunctie van de bank. Hoe leidt dat tot meer klanten voor ASN? Wat is de stip op de horizon?

Podcast Ewoud Goudswaard: over duurzaamheid en actief aandeelhouderschap

Algemeen directeur Ewoud Goudswaard van ASN Bank over 'engagement'. Hoe ASN Bank branches en sectoren van binnenuit probeert te veranderen. Philips stopte ooit met de JSF; wat was de rol van ASN Bank daarin? En waarom maakt de bank zich zo druk over de farmaceutische industrie?

Podcast Ewoud Goudswaard: over de koers van Shell

John van Schagen praat met bestuursvoorzitter Ewoud Goudswaard van ASN Bank door over het nieuws. Hoe kijkt hij aan tegen de koers van Shell? Maakt het olie- en gasbedrijf ooit nog kans om ASN Bank als aandeelhouder te verwelkomen?

Podcast Ewoud Goudswaard: over de duurzame criteria van ASN Bank

John van Schagen spreekt met Ewoud Goudswaard, algemeen directeur van de ASN Bank, over het beleggingsuniversum van de bank. Welke afwegingen maakt hij om zijn portefeuille te verduurzamen? Bijten duurzaamheid en financieel rendement elkaar? En waar komt de groei vandaan?

Podcast het belangrijkste nieuws: Ben van Beurden ergert zich groen en geel

John van Schagen en hoofdredacteur Erik Verheggen van DuurzaamBedrijfsleven bespreken de toespraak van Ben van Beurden over realisme en ambities in het energiedebat.

Podcast Knook in de week: een nieuwe auto

De ontwikkelingen in elektrische mobiliteit volgen elkaar snel op. Welke autobouwers gaan elektrisch rijden nu echt groot maken? Robert-Jan Knook bespreekt de laatste stand van zaken.

Podcast Marieke Kamphuis, commercieel directeur Oneplanetcrowd

Duurzaam beleggen via crowdfunding wordt steeds populairder. Platform Oneplanetcrowd richt zich op duurzame bedrijven en projecten. In de eerste helft van dit jaar mocht het bedrijf al € 4 mln aan investeringen verstrekken. John van Schagen en algemeen directeur Ewoud Goudswaard van de ASN Bank spreken er over met Marieke Kamphuis, commercieel directeur Oneplanetcrowd.

Podcast Alexander Suma, oprichter van Ibis Power

John van Schagen spreekt met oprichter Alexander Suma van Ibis Power. Zijn bedrijf heeft een systeem ontwikkeld dat zowel wind- als zonne-energie opwekt. Powernest heet het.

Podcast Carlijn Lindemulder, directeur duurzaamheid ID&T

Festivalorganisator ID&T zet vol in op duurzaamheid. Zo heeft festival Mysteryland zijn CO2-uitstoot met 44 procent omlaag gebracht in een paar jaar tijd. John van Schagen spreekt met Carlijn Lindemulder, directeur duurzaamheid ID&T.