12-01-2018 15:54 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Thomas Rau is architect, ondernemer en groot voorvechter van de circulaire economie. In deze uitzending spreekt hij onder meer over het einde van bezit en over de gebouwde omgeving. Hoe zorgen we ervoor dat grondstoffen niet meer verloren gaan? Een Universele Verklaring voor de Rechten van Materialen kan daaraan bijdragen. Verder in deze uitzending: duurzame vis en autodelen in Utrecht.

Uitzending

Podcasts

Podcast Bart van Olphen, oprichter Fish Tales: Het verhaal achter duurzame vis

Het verhaal achter duurzame vis vertellen, dat is wat Fish Tales doet. In blogs, online video’s en kookboeken laat oprichter Bart van Olphen zien hoe verantwoorde vis wordt gevangen en welke gerechten ervan kunnen worden gemaakt. Een aantal van deze duurzame visproducten verkoopt hij bovendien in binnen- en buitenland. De missie: oneindig vis blijven eten.

Podcast Lot van Hooijdonk, wethouder Duurzaamheid, Utrecht: Autodelen voor leefbare stad

De verkeersdrukte in grote steden neemt toe. Zo ook in Utrecht. Om deze trend het hoofd te bieden, is actie nodig. De gemeente Utrecht zet daarom, onder andere, fors in op autodelen. Wethouder Lot van Hooijdonk van Duurzaamheid legt uit hoe de gemeente dat doet.

Podcast Thomas Rau: 'Als we materiaal een identiteit geven, kan het nooit meer afval worden'

Thomas Rau is architect, ondernemer, visionair en groot voorvechter van de circulaire economie. Zijn boodschap: het is tijd voor een nieuw economisch systeem. Een Universele Verklaring voor de Rechten van Materialen kan daarbij helpen.

Podcast Thomas Rau: 'De producten die wij kopen, zijn georganiseerde problemen'

De economie zoals wij die kennen, is hopeloos verouderd. Om de planeet woonbaar te houden, moeten we overstappen naar een nieuw model. Met die boodschap probeert Thomas Rau ons al jaren een spiegel voor te houden. In deze podcast schetst hij het probleem - en de kansen.

Podcast Thomas Rau: We moeten verandering stapsgewijs sturen

De manier waarop we momenteel bouwen, is niet houdbaar, stelt Thomas Rau. Bouwen moet een logistiek proces worden, zegt hij. Daarvoor moeten we afstand nemen van ons comfort, waaraan we gewend zijn geraakt. Gelukkig zijn er voldoende bedrijven die willen transformeren.