02-03-2018 08:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Marco Lemmers, mede-oprichter van duurzame hotelketen Conscious Hotels vertelt over zijn uitdagingen. Ook in de podcast is The Great Bubble Barrier over het aanpakken van plastic zwerfafval in de rivieren en praat BIT over de duurzame kant van datacenters. 

Uitzending

Podcasts

Marco Lemmers, medeoprichter Conscious Hotels: ´Hotelbranche nog niet erg duurzaam’

“Voor de hotelsector valt er op het gebied van duurzaamheid nog veel te winnen”, zegt Marco Lemmers, medeoprichter Conscious Hotels. Hij wijst erop dat de uitdagingen voor hotels misschien wel groter zijn dan voor andere gebouwen, omdat hotels heel intens worden gebruikt. Hij vertelt wat er nodig is om duurzaamheid in de branche te versnellen.

Marco Lemmers, medeoprichter Conscious Hotels: ´Duurzaam is duurder’

Alle verwarming is elektrisch, meubelen zijn van gerecyclede materialen en het eten is biologisch. Het zijn een paar voorbeelden van duurzame oplossingen waarvoor Marco Lemmers als medeoprichter van Conscious Hotels heeft gekozen. Hij vertelt over de uitdagingen van het runnen van duurzame hotels.

Francis Zoet: we kunnen 80 procent van het plastic voortijdig onderscheppen

The Great Bubble Barrier is een uitvinding die plastic afval in de rivier aanpakt. Met een bellenscherm wordt plastic afval naar de oever gedreven voordat het de zee bereikt. Francis Zoet legt uit hoe het werkt.

Alex Bik, technisch directeur bij BIT: datacentra zijn duurzamer dan je denkt

Er wordt vaak negatief gesproken over het energieverbruik van datacenters. Onterecht vindt Alex Bik van datacentrum BIT. Volgens hem kan de branche juist voorloper zijn als het gaat om energiezuinige maatregelen.