03-11-2015 10:19 | Door: Erik Verheggen

Van Werven uit Oldenbroek heeft een nieuwe vestiging in het Belgische Lanaken geopend. Het bedrijf probeert met zijn innovatieve plasticrecycling voet aan de grond te krijgen in Europa.

Van Werven investeerde jarenlang in iets dat nog niet bestond: restkunststoffen uit bouwafval en milieustraten sorteren en recyclen tot grondstof. Van Werven richt zich in Lanaken op het voorsorteren van gebruikte kunststoffen. Vervolgens worden deze kunststoffen in Biddinghuizen gerecycled tot nieuwe grondstoffen, die het bedrijf afzet in de kunststofindustrie in Europa.

Van Werven is gespecialiseerd in het scheiden van verschillende kunststoffracties. Zo werkt het bedrijf samen het Delftse Urban Mining Corp aan een grote scheidingsinstallatie die werkt met magnetische vloeistof.

Recycling

Bij een succesvolle implementatie in Biddinghuizen breiden Urban Mining Corp en Van Werven hun samenwerking uit naar andere landen in Noordwest-Europa.

De nieuwe vestiging in Lanaken ligt volgens Van Werven op een logistiek middelpunt voor Oost-Vlaanderen en Wallonië, het zuidelijke deel van Limburg en een deel van Duitsland. Het is niet de eerste Belgische vestiging van het bedrijf. Twee jaar geleden opende het de deuren van een locatie in Antwerpen.

Bron: Van Werven | Foto: John Loo, Creative Commons (Cropped by DuuraamBedrijfsleven)