04-11-2015 09:01 | Door: Erik Verheggen

Manager Duurzaamheid Birgitta Kramer van Vitens is uitgeroepen tot MVO-manager van het jaar. De verkiezing is georganiseerd door Royal HaskoningDHV, VNO-NCW en tapijttegelfabrikant Interface.

Volgens Royal HaskoningDHV heeft Kramer veel bereikt binnen Vitens en in de totale drinkwatersector, die tot voor kort zelden het nieuws zocht. Zo heeft Vitens de discussie aangezwengeld over de grondwaterkwaliteit in Nederland door zich in het politieke debat over schaliegas te mengen.

Naast een aantal campagnes heeft Kramer gewerkt aan initiatieven van Vitens om de waterketen te verduurzamen en circulair denken te bevorderen. Zo leidde ze onder meer de transitie van Vitens naar 100 procent duurzame Nederlandse windenergie en werkte ze aan de terugwinning van grondstoffen zoals methaangas, kalk en humuszuren, die vrijkomen bij waterwinning.

Kramer kreeg de prijs op het Nationaal Sustainability Congres uit handen van Maurits Groen. Ruim 250 MVO-managers hebben met een stemming negen MVO-managers gekandideerd. Een deskundige jury heeft daaruit drie personen genomineerd voor deze titel. Naast Birgitta Kramer waren dit Harry Hofman van Strukton en Fokko Wientjes van DSM

Duurzaamheid

De jury heeft dit keer extra waardering gegeven voor MVO-managers die verder gaan in het werken aan duurzaamheid dan binnen het eigen bedrijf, bijvoorbeeld met activiteiten in de sector of in de keten.

Folkert van der Molen, marketingmanager Planning & Strategie bij Royal HaskoningDHV en initiatiefnemer van de verkiezing: “Beoogd doel van de verkiezing van MVO-manager van het jaar is om via de winnaar andere MVO-managers te inspireren."

Op maandag 9 november opent Birgitta Kramer als ‘MVO Manager van het Jaar 2015’ de Amsterdamse effectenbeurs Euronext met de gongslag in bijzijn van de andere genomineerden en de organisatoren van de verkiezing.

Bron: RoyalHaskoningDHV | Foto: RoyalHaskoningDHV