19-11-2015 16:59 | Door: Aveline Bies

De start-up Pelican House is een crowdfundingcampagne gestart om hoofdtelefoons te produceren en deze daarna uit te leasen via een circulair verdienmodel.

In samenwerking met het Nederlandse Scheek Loudspeakers heeft Pelican House de hoofdtelefoons ontwikkeld. De crowdfundcampagne heeft als doel om met 400 financierders in totaal duizend hoofdtelefoons te produceren. Als de financiële kant rond is, kan bij Pelican House de hoofdtelefoon ter waarde van € 250  voor € 5 per maand geleased worden. Het doelbedrag van € 25.000 is op moment van schrijven bijna behaald.

15 miljoen kilo aan hoofdtelefoons

Jaarlijks wordt er wereldwijd 15 miljoen kilo aan hoofdtelefoons weggegooid, terwijl er nog allerlei bruikbare componenten in zitten. Pelican House probeert om in haar beginfase 80 tot 85 procent van de hoofdtelefoon te herbruiken en hierdoor de levensduur van een hoofdtelefoon te verlengen. Consumenten kunnen gemakkelijk kapotte delen van de hoofdtelefoon laten vervangen.

Met dit concept probeert Pelican House bij te dragen aan de ontwikkeling van circulaire consumentenelektronica. Het bedrijf streeft er naar om uiteindelijk de hoofdtelefoon 100% circulair te maken.

Bron: Oneplanetcrowd, Foto: Oneplanetcrowd (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)