08-05-2013 16:13 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De markt voor de verwerking van afvalwater in de papier- en pulpindustrie zal tussen 2012 en 2020 van €748 mln naar €1,2 mrd stijgen, voorspelt Frost & Sullivan.

Volgens het adviesbureau Frost & Sullivan zal de markt voor de verwerking van afvalwater in de papier- en pulpindustrie jaarlijks met 6 procent gaan stijgen. Stijgende waterprijzen en aangescherpte milieueisen zullen de industrie dwingen extra te gaan investeren in systemen om afvalwater te verwerken.

Volgens het adviesbureau zijn gesloten systemen bijzonder in trek. Daarmee kunnen bedrijven hun afvalwater recyclen en ruwe grondstoffen zoals vezels uit het water terugwinnen. Bedrijven maken ook steeds vaker de overstap van conventionele filtersystemen naar modernere technieken, zoals membranen die ruwe materialen uit het afvalwater filteren.

De markt gaat het hardst groeien in ontwikkelingslanden, waar nog geen faciliteiten voor de verwerking van afvalwater aanwezig zijn. In Europa en Noord-Amerika zal de groei voornamelijk komen uit het verbeteren en vervangen van bestaande systemen, volgens Frost & Sullivan.

Bron: Environmentalleader Foto: Wikimedia Commons