24-03-2016 14:55 | Door: Chris Thijssen

DSM opent donderdag de vernieuwde productielijn van het verpakkingsmateriaal Akulon XS in zijn Engineering Plastics-fabriek in Emmen. Hiermee verviervoudigt DSM de productiecapaciteit van het materiaal.

Akulon XS is volgens DSM een sterke en innovatieve folie die onder meer de houdbaarheid van vlees en kaas verlengt. Met het materiaal zegt het Nederlandse chemieconcern in te spelen op de wereldwijde behoefte van producenten en consumenten om voedselverspilling tegen te gaan en de houdbaarheid van voedsel te verlengen.

De folie, die wordt geproduceerd in Emmen, verkoopt DSM aan levensmiddelen- en verpakkingsbedrijven over de hele wereld.

Europese investeringen

De uitbreiding van de productiecapaciteit van Akulon XS volgt op andere uitbreidingen, zoals de productiecapaciteit van Somos-3D-printmaterialen in Hoek van Holland en van antireflectiecoatings voor zonnepanelen op het Chemelot Industrial Park in Sittard-Geleen. Dit jaar neemt DSM Food Specialities in Delft ook een onderzoekslaboratorium voor voedingsingrediënten in gebruik.  

“Door de combinatie van innovatie, duurzaamheid en het blijven investeren in onderzoek, ontwikkeling en productie bouwen we in Nederland en Europa onze unieke concurrentiepositie wereldwijd uit”, zegt Atzo Nicolaï, president DSM Nederland, in een persbericht.

Volgens DSM onderstrepen deze investeringen de visie van het bedrijf in het Nederland 2020 Bright Connecting-plan, waarin innovatie, samenwerking en partnerships centraal staan. Het concern zegt ook de in de toekomst te blijven investeren in Europa en Nederland.

Bron: DSM | Foto: DSM (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)