05-04-2016 07:52 | Door: Chris Thijssen

De Circular Expo doet de komende achttien maanden dienst als ‘hotspot’ voor de circulaire economie, waar circulaire innovaties worden gecreëerd en gedeeld.

De Circular Expo, een omgebouwde hoeve grenzend aan Park 2020, moet nationale en internationale stakeholders en geïnteresseerden inspireren om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Meer dan 25 organisaties, waaronder Schiphol Group, Eneco, Gemeente Amsterdam, Interface en Philips, tonen de komende achttien maanden hun innovatieve projecten op de expo. 

De expositie is een initiatief van Netherlands Circular Hotspot en Valley. De organisaties achter Netherlands Circular Hotspot, waaronder Circle Economy en de Sociaal Economische Raad, hebben als doel Nederland als een circulaire hotspot te positioneren. Valley ontwikkelt zich nabij Schiphol tot een volledig circulair gebouwd bedrijvenpark. Op deze locatie moeten circulaire kennis, ontwikkelingen en bedrijven wereldwijd samenkomen. 

Circulaire innovaties

Door het modulaire karakter van de opbouw van de expositie, kan de Circular Expo de komende achttien maanden flexibel worden aangevuld met de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van de circulaire economie in Nederland.  

Zo wordt de expo uitgebreid met winnende ontwerpen uit de Circular Challenge, een virtual reality experience en een circulaire woonkamer. De expositie biedt daarnaast ruimte aan evenementen en werksessies.

Op het buitenterrein komt het Icehouse van architect William McDonough te staan. Eerder deed dit gebouw nog dienst als ontvangstruimte tijdens het World Economic Forum in Davos.

Bron: Circle Economy | Foto: Circle Economy (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)