05-04-2016 17:13 | Door: Eelco Brandes

Het gebruik van te grote verpakkingen is een doorn in het oog van veel verpakkingsprofessionals. Milieuvriendelijke en duurzame verpakkingen zien zij als de belangrijkste trend van de afgelopen jaren.

Dat blijkt uit onderzoek onder de bezoekers van Empack, de verpakkingsvakbeurs die op 12 tot en met 14 april wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. In dit onderzoek werd gevraagd naar de trends, frustraties, toekomst en innovaties binnen de verpakkingsbranche én een advies aan online retailers. De ondervraagden bevinden zich in diverse functies en bedrijven binnen de verpakkingsbranche. Toch zegt ruim 40 procent van deze groep onafhankelijk van elkaar, exact hetzelfde.

Ergernis

Zo vonden zij een moeilijk te openen verpakking de grootste ergernis. De grootste verandering in de afgelopen vijf jaar is volgens veel van de ondervraagden het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen en duurzamer omgaan met het gehele verpakkingsproces.

Stof opwaaien

De grote groei in online verkopen speelt daarbij een belangrijke rol. Veel online retailers versturen producten in onnodig grote dozen met extra vulmateriaal om de producten niet te laten schuiven. Dit is volgens de professionals iets wat anders moet.

Bron: Empack | Foto: bfishadow via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)