08-04-2016 13:45 | Door: Eelco Brandes

Ontwerper Dave Hakkens, bekend van de blokjestelefoon, wil het recyclen van plastic voor iedereen mogelijk maken. Op laagdrempelige wijze kunnen mensen kleine recyclefabriekjes nabouwen en er mee aan de slag gaan.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De Helmonder verbaasde zich over dat de verwerking van plastic enkel is voorbehouden aan grote bedrijven. Daarom bedacht hij het nieuwe project Precious Plastic: een serie apparaten waarmee plastic kan worden hergebruikt.

Het plastic afval wordt door Precious Plasticversnipperd, gesmolten en krijgt een nieuwe vorm. Of het wordt omgezet naar grondstof voor 3D-printers.

De bouwtekeningen van de apparaten staan vanaf heden op internet en zijn gratis te downloaden. De machines zijn volgens Hakkens te bouwen van doorsnee materialen en eenvoudige gereedschappen.

Google

Eerder bedacht Hakkens Phoneblocks. Dit is een modulaire smartphone die bestaat uit losse blokjes die je aan elkaar klikt.

Op die manier hoef je de telefoon niet meer weg te gooien als er een onderdeel kapot gaat. De ontwerper werkte inmiddels samen met Google aan soortgelijke telefoons onder de noemer Project Ara. 

Bron: Eindhovens Dagblad | Foto: Rusty Clark via Flickr Creative Commons