12-04-2016 09:02 | Door: Eelco Brandes

Wecycle heeft vorig jaar 110 mln kilo afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen ingezameld. Met 6,5 kilo per inwoner zorgt de recycle-organisatie ervoor dat de Nederlandse overheidsdoelstelling op het vlak van duurzame inzameling van e-waste ruim wordt behaald.

De hoeveelheid ingezameld e-waste van 110 mln kilo is verdeeld over 66 miljoen kilo ingezameld bij gemeenten en 44 mln kilo bij winkels. Het gemiddelde per inwoner ligt boven het minimale aantal van 4 kilogram per inwoner dat is gesteld.

Minder zwaar

In 2014 haalde Wecycle 1 mln kilo meer afval op. De daling in 2015 wordt door de non-profitorganisatie veroorzaakt doordat er minder zware beeldbuizen en tv's worden opgehaald. 

Wecycle geeft de data door aan het Nationaal (W)EEE Register. Dit register rapporteert vóór 1 juli aan de staatssecretaris van Milieu over de totale hoeveelheid in Nederland ingezameld e-waste.

Inzamelnetwerk

Wecycle organiseert sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen namens 1.500 producenten en importeurs. De stichting garandeert optimale recycling van alle e-waste. Wecycle onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen.

Bron: Wecycle | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)