18-04-2016 12:15 | Door: Eelco Brandes

Bijna driekwart van de consumenten is bereid om 5 procent meer te betalen voor melk als de verpakking duurzaam is. Voor Tetra Pak reden om Appelsientje en Chocomel in 2020 ook in biobased materiaal aan te bieden.

Dat zei Birgit Kamp van Tetra Pak tijdens verpakkingsbeurs Empack 2016, meldt Verpakkingsprofs.nl. Drankverpakkingsproducent Tetra Pak wordt gezien als een van de voorlopers als het gaat om duurzame verpakkingen. Met de lancering van de Tetra Rex Biobased, de eerste verpakking ter wereld die volledig hernieuwbaar is, zette het Zweedse bedrijf vorig jaar de standaard voor de toekomst.

De innovatie is inmiddels door vijf bedrijven, waaronder ook het Nederlandse Vecozuivel, al meer dan 100 miljoen keer verkocht. De verpakking is niet alleen volledig te recyclen, maar de materialen zijn ook stuk voor stuk te herleiden naar de bron, weet Kamp. “Op die manier willen we ook een stukje openheid geven naar de consument. Duurzaamheid is steeds meer een label geworden, maar wij willen laten zien dat dit voor ons écht belangrijk is en dat we hier serieus mee omgaan.”

Voortrekkersrol

Dat de consument hier erg op let, blijkt ook uit onderzoek dat Tetra Pak liet doen onder consumenten die op zoek waren naar een pak melk. Van de consumenten is 73 procent bereid om 5 procent meer te betalen voor melk als de verpakking duurzaam is.

Daarnaast vindt 77 procent dat bedrijven niet genoeg doen om duurzaam te zijn. Kamp: “Wij willen hierin een voortrekkersrol innemen, zodat we anderen kunnen laten zien dat het wel degelijk kan.”

Volgende stappen

Stilzitten doet Tetra Pak allerminst. Het bedrijf is al bezig met volgende stappen. “We hebben ook veel verpakkingen voor zuivel die langer houdbaar is. Daarin zit nu nog een laagje aluminiumfolie in het karton verwerkt, maar in 2020 willen we hier een oplossing voor gevonden hebben”, zegt Kamp

Dit betekent volgens haar dat dranken als Appelsientje en Chocomel binnen enkele jaren ook uit een pak van hernieuwbare materialen kunnen worden geschonken.

Bron: Verpakkingsprofs.nl | Foto: Tetra Pak (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)