26-04-2016 12:03 | Door: Eelco Brandes

Bloemen die zonder water worden vervoerd en ook nog eens langer houdbaar zijn. Dankzij een nieuwe verpakking is het mogelijk. Retailers staan in de rij om de innovatie over te nemen.

Dat meldt RTLZ. Het speciale verpakkingssysteem van het Nederlandse bedrijf Perfotec bestaat uit folie met een paar hele kleine gaatjes. Zo krijgen bloemen nét genoeg zuurstof om te overleven, maar te weinig om door te groeien en dus eerder te verwelken. Zo komen de bloemen in ruststand terecht.

Op deze manier zijn ze veel langer houdbaar, tot negen dagen in een vaas, belooft de fabrikant. De techniek wordt al langer bij groente en fruit toegepast.

Onder andere een grote Nederlandse en een Amerikaanse supermarktketen en talloze ondernemers zijn geïnteresseerd in de techniek, beweert Perfotec.

Vaastijd van 14 dagen

Oprichter Dave van Stijn is inmiddels ook oprichter en eigenaar van de online bloemenwinkel BloomPost, dat bloemen door heel Europa verstuurt in een ‘droge verpakking’. Het volgende doel van Van Stijn is bloemen aanbieden met een 'vaastijd' van veertien dagen.

Luister hier onder de Podcast van Ivo Hendriks van Perfotec in Duurzaamradio BV terug.

 

Bron: RTLZ | Foto: Flickr  Creative Commons