29-04-2016 12:22 | Door: Eelco Brandes

Tefal start op 1 mei met de Wisselweken bij Blokker en Marskramer. Doel is om oude pannen te recyclen tot duurzame grondstoffen voor nieuwe producten.

Coolrec, dochteronderneming van Van Gansewinkel, is de circulaire recyclingpartner in de Tefal Wisselweken. Vier weken lang krijgen klanten 30 procent korting bij beide winkels op de aankoop van nieuwe Tefal pannen tegen inlevering van oude pannen.

Coolrec verwacht deze maand circa 30.000 kilo oude pannen te verwerken tot grondstoffen voor nieuwe producten. “Onze doelstelling is om met onze producten en activiteiten het milieu zo min mogelijk te belasten”, zegt Loes Tigelaar, product manager cookware van Tefal.

Shredder

Een shredder van Coolrec op de locatie in Dordrecht vermaalt de pannen, waardoor de kunststoffen, het aluminium en de metalen worden gescheiden. “Op deze manier herwinnen we de grondstoffen uit de oude pannen die een tweede leven krijgen in de vervaardiging van nieuwe producten”, aldus Arjen Wittekoek, directeur Coolrec.

“Bijna 90 procent van de herwonnen grondstoffen krijgen een nuttige toepassing in nieuwe producten. Daarnaast wordt er met het recyclen van de pannen ook nog eens CO2 vermeden vergeleken met de inzet van primaire grondstoffen.”

Duurzaamheidsdoelstellingen

De samenwerking met Coolrec zorgt voor een goede verwerking van oude pannen, waarmee de actie direct bijdraagt aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van Tefal. Tigelaar: “Het afgelopen jaar hebben we, met een tweetal inzamelacties, in totaal bijna 55.000 kilo oude pannen aangeboden voor recycling. Een aantal dat we dit jaar minimaal willen evenaren.”

Bron: Coolrec | Foto: Coolrec (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)