11-05-2016 12:20 | Door: Eelco Brandes

Moonen Packaging gaat slimme verzendverpakkingen aanbieden. Doel is duurzaam te zijn en om ergernis bij de consument weg te nemen over te grote verpakkingen.

Volgens de verpakkingsgroothandel uit Weert ergert de klant zich snel aan de totale hoeveelheid afval van zijn pakket. “Dat webshops snel willen leveren om punten te scoren op klantervaring is heel begrijpelijk. Toch moeten ze ook de tijd nemen om de juiste doos en de juiste vulling te kiezen, anders komt de klantervaring alsnog in het geding.”

Bamboe

Moonen biedt als oplossing de slimme verpakking. Deze beschikt over de juiste omdoos en vulling en sluit aan op de productafmetingen. Dit, zonder naar eigen zeggen afbreuk te doen aan de kwaliteit en benodigde beschermingsgraad. Hoe beter de doos aansluit, des te minder vulling en verpakte lucht.

Maar ook die lucht kan volgens het bedrijf duurzaam worden opgevuld, met materialen als bamboe en bagasse. Dit kan de consument gewoon bij het groen afval gooien.

Verpakkingsprofessionals

Eerder zei ruim 40 procent van verpakkingsprofessionals te grote verpakkingen als grootste ergenis te beschouwen. Milieuvriendelijke en duurzame verpakkingen zien zij als de belangrijkste trend van de afgelopen jaren.

Bron: Moonen | Foto: Moonen (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)