14-06-2016 07:04 | Door: Eelco Brandes

Auping introduceert 'Leavings by Auping': een collectie van accessoires die volledig zijn gemaakt van restmaterialen. De eerste producten in deze lijn zijn tweekleurige kussentjes waarvan zowel de binnen- als buitenkant bestaat uit restproducten.

Auping wil in de toekomst de duurzame collectie uitbreiden, met producten als nachtlampjes of pyjama’s. 'Leavings by Auping' sluit aan bij het streven van het bedrijf om verspilling van materialen te elimineren en volledig duurzaam te produceren.

De kussens uit de 'Leavings by Auping'-collectie zijn met de hand gemaakt in het naaiatelier van Auping in Deventer. Elk kussentje is uniek in kleur en materiaal. De ontwerpen hangen volledig af van het beschikbare restmateriaal op de productielocatie.

Overgebleven meubelstoffen

De stof aan de buitenkant is gemaakt van meubelstoffen die zijn overgebleven bij de productie van boxsprings. Het gekleurde biesje dat tussen de lappen stof is gestikt, komt van de gestoffeerde matrassen.

De stof van het binnenkussen is gesneden uit restmateriaal dat in matrassen wordt gebruikt. De vulling van het binnenkussen bestaat uit snijafval van de tijken van matrassen. De kussens uit de 'Leavings by Auping'-collectie zijn vanaf week 23 exclusief verkrijgbaar bij de Auping Plaza's. 

Bron en foto: Auping (Cropped by DuurzaamBV)