16-06-2016 09:30 | Door: Chris Thijssen

De webwinkel Hemdvoorhem.nl moedigt consumenten die een bestelling retour willen sturen aan om hun kapotte mobiele telefoons gratis mee te sturen.

De webshop, die strijkvrije overhemden, stropdassen en herenondergoed verkoopt, heeft de recyclingactie in samenwerking met de Fair Gold Foundation opgezet. De stichting haalt de ingestuurde oude mobiele telefoons op en zorgt ervoor dat de herbruikbare onderdelen gerecycled worden.

De opbrengst van het ingezamelde elektronische afval gaat naar lokale partners die het regenwoud rondom goudmijnen beschermen. Volgens Michiel Snoek, eigenaar van hemdvoorhem.nl, zijn de eerste honderd mobiele telefoons reeds opgestuurd.

Verkleinen van de afvalhoop

Met zijn nieuwe retourbeleid wil Snoek naar eigen zeggen actief bijdragen aan het verkleinen van de afvalhoop. De Fair Gold Foundation helpt daarbij. “Fair Gold Foundation kijkt kritisch naar bestaande bedrijfsprocessen en het efficiënt inrichten ervan. Die kennis en kunde sluiten aan bij mijn wens om als webshop iets te kunnen terugdoen voor de maatschappij”, zegt Snoek.

“Het is een kwestie van net iets verder denken, want we maken gebruik van een bestaand retourproces.”

Bron: Hemdvoorhem.nl | Foto: Hemdvoorhem.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)