27-06-2016 12:05 | Door: Eelco Brandes

Van Gansewinkel neemt een groot deel van de kunststofactiviteiten van verwerker Inverko Compounding over. De afvalrecycler kan hierdoor rechtstreeks kunststof korrels op specificatie voor producenten van consumentengoederen aanbieden en sluit hiermee de circulaire keten in kunststoffen.

Inverko Compounding is gespecialiseerd in de verwerking van afgedankte kunststoffen tot gespecificeerde korrels als grondstof voor nieuwe producten. De transactie wordt naar verwachting per 1 juli voltooid.

De activiteiten worden inclusief de betreffende medewerkers via dochterbedrijf Coolrec in Emmen voortgezet. Inverko Compounding blijft zelf actief in het verwerken van huishoudelijke afvalstromen.

Met de nieuwe investering zet Van Gansewinkel naar eigen zeggen een belangrijke stap voorwaarts in de grondstoffenketen. De afvalrecycler neemt daarbij het merendeel van de bezittingen van Inverko Compounding over, bestaande uit onder meer diverse verwerkingslijnen, silo’s, een laboratorium en R&D-faciliteiten.

Vervolgstap

De overname is volgens Van Gansewinkel een perfecte vervolgstap op de activiteiten van Coolrec PHB in Waalwijk. Daar worden afgedankte elektrische en elektronische producten verwerkt tot schone en op type gesorteerde secundaire harde kunststoffen, zoals polypropyleen (PP), polystyreen (PS) en acrylonitril-butadieen-styreen (ABS).

Met de aangekochte technologie kan Coolrec deze materialen verder zelf op specificatie opwerken en omzetten in kunststof korrels, die direct kunnen worden gebruikt in productieprocessen voor nieuwe producten. Deze hoogwaardige, secundaire kunststoffen hebben dezelfde kwaliteit als primaire grondstoffen, maar zijn aanzienlijk duurzamer.

Sluitstuk

Marc Zwaaneveld, CEO van Van Gansewinkel: “Deze toevoeging is het perfecte sluitstuk om de kunststofketen rond te maken. Onze ambitie reikt daarbij verder dan alleen kunststoffen; ook voor andere materiaalstromen zullen we de keten steeds meer circulair maken.”

Bron: Van Gansewinkel | Foto: Van Gansewinkel (Cropped by DuurzaamBV)