08-07-2016 07:26 | Door: Eelco Brandes

Een duurzame afvalbak die er ook nog eens goed uit ziet. Dat is de Bubble 360. Het volume is gemiddeld zeven keer zo groot als dat van een standaard afvalbak, wat leidt tot een besparing van zeker 80 procent inzamelkilometers.

De Bubble, ontwikkeld door de start-up Lune, heeft door zijn ronde vorm een grootvolume van maar liefst 360 liter. Behalve dat de ronde vorm elegant overkomt, zorgt deze vorm volgens de makers voor een zeer efficiënte luchtwerveling bij het leegzuigen. Daardoor kan de Bubble op ergonomische wijze binnen enkele ogenblikken worden geleegd.

Circulaire economie

De duurzame afvalbak is bovendien volledig ontwikkeld volgens de principes van de circulaire economie, waardoor er maar weinig onderhoud nodig is. Ook is de levensduur door zijn degelijke bouw maximaal, stelt Lune. Daarnaast is het hergebruik van onderdelen en recycling van de materialen eenvoudig mogelijk.

De Bubble staat al enige tijd in Berlijn, en is deze week ook in Purmerend in gebruik genomen. De duurzame afvalbak won onlangs een RedDot Design Award 2016. Dit is een wereldwijd erkende designaward, waarvoor meer dan 5.200 ontwerpen uit 54 landen zijn ingezonden. 

Bron: Lune | Foto: Lune (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)