11-07-2016 07:03 | Door: Eelco Brandes

Mitsubishi Materials Corporation (MMC), een Japanse producent van non-ferro metalen en cement, vestigt zijn recyclingfabriek voor e-waste op het haven- en industrieterrein Moerdijk.

MMC is onderdeel Mitsubishi Group, hetzelfde moederbedrijf als dat van Mitsubishi Motors. Op de circa 3 hectare grote locatie gaat het bedrijf afgedankte printplaten en andere onderdelen van afgedankte elektronische apparaten uit heel Europa inzamelen, inspecteren en er monsters van nemen voor verdere analyse.

Vanuit Moerdijk wordt het e-waste naar Japan getransporteerd, waar het vervolgens verwerkt wordt in de smelterij van MMC. De vestiging van MMC in Moerdijk biedt werkgelegenheid aan vijftig personen.

Gunstige ligging

Het bedrijf koos voor de haven van Moerdijk vanwege de gunstige ligging. De bouw van het sampling-centrum start nog dit jaar, en wordt in 2017 in gebruik genomen. 

MMC is niet alleen een grote non-ferro metaal- en cementproducent, maar ook een belangrijke speler in de recyclingindustrie. Het bedrijf focust zich op het verzamelen en verwerken van e-waste om er bruikbare metalen uit te winnen.

Ferdinand van den Oever, directeur van Havenschap Moerdijk is blij met de komst van dit nieuwe bedrijf: “De vestiging van Mitsubishi Materials Corporation sluit goed aan bij onze ambitie om het aanwezige re- en upcyclecluster, en daarmee de circulaire economie, verder te versterken.” 

Bron: Havenschap Moerdijk | Foto: public domain