29-07-2016 16:23 | Door: Eelco Brandes

Consumenten vinden voedsel van een betere kwaliteit als het in een duurzame verpakking zit. Het zorgt ervoor dat ze bereid zijn om meer te betalen voor het product.

Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Delft. De studie liet mensen kijken naar alledaagse voedselproducten in verpakkingen die er duurzaam en niet-duurzaam uitzagen. De uitkomst was opmerkelijk: producten die verpakt werden in duurzame verpakkingen van gerecycled materiaal, werden beoordeeld als gezonder en verser dan die in een niet-duurzame verpakking, zoals van plastic.

Relatie

Waar eerdere onderzoeken zich voornamelijk focusten op de manier waarop consumenten naar duurzame verpakkingen kijken, werd er nu ook een relatie gelegd met hoeveel consumenten voor deze producten over zouden hebben.Hieruit blijkt dat producten die er duurzaam uitzien, kunnen rekenen op een groter aankoopbedrag.

"Productkwaliteit is een belangrijke factor als het gaat om de competitie in het winkelschap," zegt onderzoekster Lise Magnier van de Universiteit Delft. "Die kwaliteit kan de marktwaarde flink verhogen, waarbij het bekend is dat consumenten daar ook daadwerkelijk meer voor willen betalen. Ons onderzoek wijst uit dat duurzaamheid in verband wordt gebracht met die kwaliteit waar consumenten meer voor bereid zijn te betalen.

Bron: Universiteit Delft | Foto: public domain