03-08-2016 12:23 | Door: Eelco Brandes

De Gemeente Enschede vraagt medio oktober een circulaire aanbesteding voor warme- en koude drankenvoorziening uit. Doel is om de meest duurzame en meest gezonde drank te hebben, zodat er zuinig met de grondstoffen wordt omgegaan.

Rapid Circular Contracting, de inkoop methodiek die door de Gemeente Enschede wordt gehanteerd, is ontwikkeld door de Stichting Circulaire Economie. Deze stichting begeleidt het inkoop- en innovatieproces. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden tot 28 september.

“Rapid Circular Contracting is een radicaal andere manier van omgaan met de uitvraag dan we gewend zijn bij (Europese) aanbestedingen. In plaats van uitgebreide bestekken, een juridisch ingestoken toonzetting en een uitvraag (grotendeels) op prijs, worden de winnaars geselecteerd op basis van expertise, vakmanschap en innovatievermogen omtrent de circulaire economie en duurzaamheid”, aldus de gemeente.

Winnende coalitie

Met de meest geschikte partij wordt een partnerschapcontract getekend. In dat contract wordt vastgelegd dat de winnende coalitie, samen met de opdrachtgever, een integraal ontwerptraject in gaan, aldus de gemeente. "Zij gaan oplossingen realiseren, die meervoudige, maatschappelijke en circulair verantwoorde meerwaarde vertegenwoordigen en de belangen en ambities van alle stakeholders dienen."

Bron: Gemeente Enschede | Foto: public domain