13-09-2016 07:22 | Door: Chris Thijssen

De gemeente Rotterdam start volgende week een proef van drie maanden met een schillenboer die groente- en fruitafval ophaalt. Doel is dat ook mensen zonder ruimte voor verschillende afvalbakken hun afval gaan scheiden.

De proef start in een deel van het Oude Westen in Rotterdam. Elke dinsdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur en elke vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen Rotterdammers onder meer aardappelschillen, eierschalen, vleesresten, doppen van pinda’s en koffiepads bij de schillenboer inleveren. Daarvoor krijgen zij composteerbare zakjes van de gemeente of van de schillenboer.

De schillenboer fietst met een bakfiets door de straten. Tijdens het laatste uur van zijn ronde is de schillenboer te vinden in een nabijgelegen wijkcentrum.

Afvalscheiding

Rotterdam zamelt al groente-, fruit- en tuinafval (gft) in bij woningen met een tuin. De meeste inwoners van Rotterdam hebben echter een woning zonder tuin. Daardoor is het voor hen vaak lastig om het groente- en fruitafval apart te houden van het restafval.

De proef met de schillenboer moet ook voor deze mensen de mogelijkheid bieden om groente- en fruitafval te scheiden. Omdat het afval twee keer per week wordt opgehaald, hoeven de inwoners het afval niet lang te bewaren.

Na drie maanden bekijkt de gemeente Rotterdam of de proef is geslaagd en of die een vervolg krijgt.

Bron: Gemeente Rotterdam | Foto: public domain