05-12-2013 15:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nestlé, Walmart Chile, Coca-Cola Chile, PepsiCo en Unilever gaan een partnerschap aan met als doel meer afval te recyclen.

 

 

Het afval van de bedrijven gaat naar de installaties van vijf recyclingcentra in Santiago (Chili). Het Collective Recycling Project is het overkoepelende recyclingnetwerk met als doel 1.200 ton afval per jaar te recyclen.

 

 

De centra worden beheerd door Triciclos, een organisatie gespecialiseerd in recyclen en duurzaam verbruik. De centra kunnen ieder 20 verschillende types materiaal recyclen, zoals glas, plastic, aluminium, papier, karton en kleding. De bedrijven ontvangen in ruil daarvoor energiegegevens voor elke type materiaal.

 

 

Bioplastic

 

 

Nestlé zei deze informatie te gebruiken om productverpakking te herontwerpen. Daardoor kan het bedrijf afval verminderen en de milieuprestaties van de producten verbeteren.

 

 

Afgelopen maand vormden Coca-Cola, Ford, Nike, Danone, H.J. Heinz, Nestlé, Procter & Gamble, Unilever en WNF de Bioplastic Feedstock Alliance. Dit partnerschap is gevormd om de ontwikkeling van bioplastic te ondersteunen.

 

 

Bron: environmentalleader

 

 

Foto: mscaprikell via Flickr