20-01-2014 14:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Een inzamelingsactie van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) leverde meer dan 100 duizend oude bijbels op. Deze bijbels worden gerecycled.

 

 

Honderden vrijwilligers hebben zich sinds begin 2013 ingezet voor de inzamelingsactie, met de naam Recycle-bijbel, volgens het NBG. Oude, stukgelezen of onbruikbaar geworden bijbels konden op tal van plaatsen in het land worden ingeleverd. Zij werden tijdelijk opgeslagen in kerken, garages, boekhandels, enzovoort. Geregeld werden ook partijen afgeleverd bij het kantoor van het NBG in Haarlem.

 

 

De plaatselijke NBG-werkgroep in Staphorst leverde een absoluut record. Daar kwamen in totaal meer dan 2000 oude bijbels binnen. Maar ook andere werkgroepen waren heel actief. Vele ervan verzamelden meer dan 500 bijbels, liedboeken en psalmboeken.

 

 

Medewerkers verpakten de bijbels in het NBG-kantoor en zorgden voor het doorsturen naar bijbeluitgeverij Royal Jongbloed in Heerenveen.

 

 

In de komende maanden gaan NBG en Jongbloed op zoek naar een recyclebedrijf dat van de massa oude boeken 'nieuw' bijbelpapier kan maken. Op het gerecyclede papier wordt een speciale bijbeluitgave gedrukt, laat het NBG weten. Welke dat precies is wil het NBG nog niet zeggen.

 

 

Bron: Uitdagingonline

 

 

Foto: artanonymous via Flickr