22-02-2017 14:24 | Door: Erik Verheggen

Eindhoven Airport en Vanderlande breiden het bagagetransportsysteem op de luchthaven uit. Het circulaire project staat in het teken van levensduurverlenging.

Dat meldt Vanderlande op zijn website. De Eindhovense luchthaven werkt aan uitbreiding van zijn bagagehal. Aan het eind van het eerste kwartaal van dit jaar moet het project gereed zijn.

Samen met leveranciers, remanufacturing-partijen en recyclingbedrijven heeft Vanderlande een circulair bagagesysteem ontwikkelend, waarin onderdelen worden hergebruikt, gerepareerd, remanufactured of gerecycled.

Een deel van het bestaande bagagesysteem wordt hergebruikt in de nieuwe opstelling. Een deel van de herbruikbare transport- en sorteermachines gaat in de verkoop. Vanderlande werkt voor het project samen met onder meer Suez en Forbo.

Hergebruik

Vanderlande is wereldmarktleider in bagagesystemen voor luchthavens. Het bedrijf heeft een cradle-to-cradle-transportsysteem ontwikkeld. Het systeem bestaat uit minder onderdelen dan conventionele transportbanden en is gemakkelijk demonteerbaar, waardoor materialen zoveel mogelijk hergebruikt kunnen worden.

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. In 2016 steeg het aantal passagiers met 9 procent, naar bijna 5 miljoen. Ook voor 2017 verwacht het bedrijf een forse groei door te maken.

Bron: vanderlande | Foto: Alex Tihonovs/Shutterstock