14-09-2017 14:00 | Door: Erik Verheggen

Ecover komt met een nieuwe fles voor afwasmiddel die voor 50 procent uit plastic uit de oceaan bestaat, en voor 50 procent uit ander gerecycled plastic.

Deze Ocean Plastic Bottle komt als ‘limited edition’ op de markt, meldt de Belgische producent van ecologische was- en schoonmaakmiddelen in een persbericht.

Gerecycled plastic

Naast de nieuwe fles presenteert Ecover ook zijn doelstellingen voor het gebruik van gerecycled plastic. Het bedrijf spreekt van een reeks "gewaagde en verreikende ambities, die nieuwe standaarden moeten worden op het gebied van het gebruik van plastic, in de hoop dat alle concullega ‘s haar voorbeeld zullen volgen.”

In 2018 krijgen alle Ecover afwasmiddelen een nieuwe fles die volledig is gemaakt van 100 procent gerecycled plastic en wordt voor het eerst ook gerecycled plastic gebruikt in de dopjes. Tegen 2020 moeten ook de flessen van andere producten worden gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. In dat jaar begint Ecover ook met het gebruik van alternatieve, biologisch afbreekbare en ‘bio-sourced verpakkingen.

Bron en foto: Ecover