04-10-2017 10:04 | Door: Rianne Lachmeijer

Wooden Amsterdam verkoopt duurzame en lokaal geproduceerde houtproducten. Het platform wil bijdragen aan een beter klimaat. De producten van het bedrijf zijn sinds kort te koop bij het circulaire paviljoen ‘Circl’ van ABN Amro.

Dat meldt Wooden Amsterdam in een persbericht.

Wooden Amsterdam levert interieurproducten, kantoorartikelen en accessoires, zoals houten horloges. De onderneming biedt een platform aan andere merken met een voorliefde voor hout, design en duurzaamheid.

Om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat werkt Wooden Amsterdam vooral samen met kleine ateliers, die met verantwoord, duurzaam hout werken. Veel producten die het platform aanbiedt worden lokaal geproduceerd. Hierdoor is er minder transport nodig; dit bespaart CO2-uitstoot. Daarnaast transporteert het bedrijf zijn producten CO2-neutraal.

Boliviaanse bossen

Wooden Amsterdam doneert 1 procent van de totale omzet aan behoud van regenwouden. Via de stichting Trees for All wordt het geld ingezet om onder andere bestaande bossen in Bolivia te onderhouden. Daarnaast worden door de stichting nieuwe bossen geplant. Volgens Wooden Amsterdam is dit niet alleen goed voor milieu en natuur, maar levert de aanpak ook inkomsten op voor de lokale bevolking.

Lees ook:

Bron: Wooden Amsterdam | Afbeeldingen: Wooden Amsterdam