11-10-2017 15:59 | Door: Rianne Lachmeijer

Een 100 procent herbruikbare, recycleerbare en composteerbare verpakking voor 2025. Daar gaan Unilever, Mars, M&S, PepsiCo, The Coca-Cola Company, en Werner & Mertz zich voor inzetten. Dat maakten zij in Malta bekend tijdens de Our Ocean conferentie van New Plastics Economy initiative.

Dat meldt Werner & Mertz in een persbericht.

In 2050 zit er meer plastic in de oceaan dan vis. Daarom willen Unilever, Mars, M&S, PepsiCo, The Coca-Cola Company, en Werner & Mertz ervoor zorgen dat zij voor 2025 over zijn op 100 procent herbruikbare, recycleerbare en composteerbare plastic verpakkingen.

In het Catalysing Action rapport heeft New Plastics Economy Intiative een actieplan opgesteld om het aantal plastic deeltjes te verminderen. Volgens het rapport kan momenteel 20 procent van het plastic hergebruikt worden en 50 procent op een rendabele manier worden gerecycleerd.

Het New Plastics Economy initiative spoort de hele industrie aan om het voorbeeld van deze zes multinationals te volgen. “Dit soort initiatieven zijn essentieel voor de transitie naar een plastic-economie waar plastic niet langer afval is,” zegt New Plastics Economy initiative op de website.

Lees ook:

Bron: Werner & Mertz | Afbeelding: Shutterstock.com