24-10-2017 16:43 | Door: Joyce de Thouars

Verpakkingsbedrijf Smurfit Kappa heeft nieuwe trucks ingezet, die de CO2-uitstoot met 20 procent kunnen reduceren bij zijn Piteå papiermolen in Zweden.

De trucks kunnen zwaardere ladingen vervoeren, waardoor er jaarlijks 30 procent minder ritten gemaakt hoeven te worden, volgens een persbericht.

SmurfitK Kappa heeft gebruik gemaakt van de ervaring van zijn SupplySmart service om de supply chain van Piteå te optimaliseren en efficiënter en duurzamer te maken.

Biobrandstof

Er is geïnvesteerd in voertuigen met extra assen om de capaciteit te verhogen, terwijl Euro 5 motoren de uitstoot al aanzienlijk hebben verminderd. Een nieuwe biobrandstof, die de CO2-uitstoot tot 90 procent kan verminderen, wordt in de komende weken geïntroduceerd.

Verder is er €3 mln gestoken in een technologie dat de zwavelemissie reinigt van schepen die gebruikt worden in de supply chain .

Eerder dit jaar heeft Smurfit Kappa in zijn ‘2016 Sustainability Development Report’ aangekondigd dat het bedrijf de CO2-uistoot al met 23 procent heeft verlaagd in aanloop naar het 2020-doel van 25 procent.

Lees ook:

Bron: Smurfit Kappa | Foto: Shutterstock.com