27-11-2017 12:24 | Door: Joyce de Thouars

Na drie weken vol inspirerende livestreams over trends in de circulaire economie, zit het online Disruptive Innovation Festival van de Ellen MacArthur Foundation erop. De sessies zijn nog tot 4 januari 2018 te bekijken. DuurzaamBedrijfsleven zet een aantal prikkelende sessies op een rijtje.

How to think like a 21st century economist

Kate Raworth, schrijfster van het populaire boek ‘Doughnut Economics’, bespreekt in deze sessie de misvattingen van de traditionele economie. Wat is het doel eigenlijk van economie? En is het Bruto Binnenlands Product een betrouwbare indicator van de welvaart in een bepaald land? Raworth bespreekt haar visie en geeft handvatten voor de ontwikkeling van een 21ste eeuw-economie. Daarbij komen zaken als groei, BBP en grondstoffen aan bod.

New definitions of food packaging in the circular economy

Deze sessie laat innovatiemogelijkheden zien voor voedselverpakkingen. Hoe kunnen we ons voedsel in de toekomst duurzaam verpakken? En hoe wordt creativiteit ingezet om deze verpakkingen te ontwikkelen? Aan het woord komen de mensen achter de eetbare sauszakjes van Skipping Rocks Lab, bamboeflessen van PA Consulting en het businessmodel van CupClub, dat het hergebruik van koffiebekers mogelijk maakt.

The biggest revolution in 3D printing is yet to come

Volgens Alysia Garmulewicz bevinden de meest spannende en waardevolle toepassingen van 3D-printen zich om de hoek. De technologie brengt echter een risico met zich mee, namelijk dat we meer gaan produceren en daarmee afval creëren. Garmulewicz pleit voor educatie over de waarde van de circulaire economie en voor de ontwikkeling van een mondiale database van lokale, natuurlijke materialen.

Bekijk de sessie hieronder:

Bron: DIF | Foto: Shutterstock.com