05-12-2017 15:33 | Door: Joyce de Thouars

De start-up Bundles biedt al abonnementen aan voor was-, droogmachines en vaatwassers om bij te dragen aan een circulaire economie. Het bedrijf is nu toe aan een volgende stap en investeert in zijn internetplatform, zodat de services ook naar andere apparaten kunnen worden uitgebreid.

Investeerders steken in totaal € 600.000 in het platform voor ‘spullen als een service’. Door de samenwerking met Miele heeft Bundles in de afgelopen jaren geleerd wat een traditionele fabrikant nodig heeft om zijn spullen als een service aan te bieden.

“Nu gaan we investeren in ons softwareplatform en de algoritmes zodat we ook fabrikanten in andere branches kunnen helpen om een competitief abonnement te lanceren”, vertelt Marcel Peters, oprichter en CEO van Bundles. Per categorie bekijkt het bedrijf wat er nodig is om impact te maken op het gebied van klimaat en klantervaring.

Circulaire economie

De circulaire economie is ondanks alle aandacht nog niet volledig in de samenleving doordrongen. De ondernemers achter Bundles zijn echter vastbesloten om het circulaire concept tot een succes te maken. “We weten wat er nodig is om de barrières te slechten. De circulaire economie heeft schaal nodig en dat kunnen we met deze investering realiseren”, aldus Peters.

Opschaling

Sinds 2014 werkt Bundles al samen met Miele om was- en droogmachines en diverse services in een abonnement aan te bieden. Doordat de fabrikant in bezit blijft van het apparaat wordt hergebruik en daarmee het voorkomen van afval gestimuleerd.

Door de wasmachines en drogers met internet te verbinden, kan bovendien een extra service aangeboden worden. Zo kan Bundles gebruikers adviseren om schoner, zuiniger en goedkoper te wassen door te besparen op energie, wasmiddel en water.

“De grootste uitdaging zit hem in het overtuigen van de consument”, erkent Peters, “Een abonnement zal goedkoper worden daar bezit, maar daarvoor hebben we wel de schaal nodig zodat de hele keten efficiënter kan worden ingericht.”

Bron: Bundles | Foto: Shutterstock.com