20-02-2018 12:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft een model gelanceerd dat het makkelijker moet maken om verpakkingen te verduurzamen. Het model maakt alle aspecten van duurzaam verpakken inzichtelijk.

Duurzaam verpakken richting circulaire economie

Het verduurzamen van verpakkingen gaat veel verder dan de keuze en hoeveelheid van materiaal, stelt het KIDV. Hoewel dit een belangrijke stap is, gaan er andere vragen aan vooraf. Alle aspecten daarvan heeft het KIDV inzichtelijk in ‘Vijf perspectieven op duurzaam verpakken’ weergegeven.

Het model is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeksprogramma’s en onderzoeken van het KIDV. Per aspect is het op de website van KIDV mogelijk om dieper op de materie in te gaan. Onderwerpen van productbescherming tot koopgedrag en het meten van duurzaamheid komen allemaal aan bod.

De lancering van het model sluit volgens het KIDV aan bij ontwikkelingen in de markt. Hierbij doelt het instituut op de Europese plasticstrategie en de recente aankondiging van elf multinationals dat zij hun verpakkingen uiterlijk in 2025 volledig recyclebaar en herbruikbaar maken.

“Het Nederlands verpakkend bedrijfsleven staat voor de taak om businesscases zo duurzaam mogelijk te maken. Ons model biedt handvatten om daar concreet mee aan de slag te gaan”, aldus KIDV-directeur Hester Klein Lankhorst.

Lees ook:

Bron: KIDV | Foto: Adobe Stock, KIDV