14-04-2018 12:15 | Door: Rianne Lachmeijer

De Smart Ocean Task Chair van Humanscale en Bureo bestaat uit gerecyclede visnetten. “10 procent van de plasticvervuiling in de oceaan bestaat uit visnetten”, stelt Robert King, ceo en oprichter van Humanscale.

"De samenwerking met Bureo helpt ons verder om ons doel te bereiken: een netto positieve impact op de natuurlijke omgeving. De Smart Ocean Task Chair ondersteunt niet alleen de gezondheid en het comfort van onze klanten, maar verwijdert ook plastic uit de oceaan en ondersteunt zo de gezondheid en het welzijn van een groter ecosysteem", zegt Robert King tegen techstartups.com.

Visnetten als grondstof voor bureaustoel

Er is ongeveer 1 kilo gerecyclede visnetten nodig voor de productie van een bureaustoel. Deze visnetten zijn afkomstig uit Bureo’s Net Positiva recycling programma. Dit programma maakt de inzameling van afgedankte visnetten gemakkelijker. Deze netten worden omgevormd tot plastic pellets die vervolgens worden gebruikt om skateboards, zonnebrillen én ergonomische bureaustoelen te maken. 

Humanscale en Bureo zijn niet de enige bedrijven die inzetten op producten die gemaakt worden van visnetten. Zo maakt Interface bijvoorbeeld tapijttegels van afgedankte visnetten.

Plasticvervuiling

In totaal drijven er 1,8 biljoen stukjes plastic met een totaal gewicht van 80.000 ton in de Grote Oceaan, dat blijkt uit onderzoek van  de Ocean Cleanup. Dat is 16 keer zoveel als van tevoren werd werd aangenomen. En de plasticvervuiling in de oceanen neemt nog steeds toe.

In onderstaande video licht Humanscale haar ambitie toe:

Bron: techstartups.com | Afbeelding: YouTube