22-05-2018 16:45 | Door: Joyce de Thouars

Waste-to-product bedrijf Renewi heeft een groene financieringsovereenkomst afgesloten, waarbij de lening aan duurzaamheidsprestaties is gekoppeld. De zogeheten Green Loan Deal verlengt en vervangt de bestaande lening van € 550 miljoen.

De duurzaamheidsdoelstellingen van Renewi worden met de groene financiering direct gekoppeld aan de voorwaarden lening. Zo levert het behalen van de doelstellingen een korting op en wordt er meer betaald als de duurzaamheidsprestaties achterblijven.

Groene financiering voor duurzame projecten

Bij het meten van de duurzaamheidsprestaties wordt bijvoorbeeld gekeken naar een stijging van het recycling en recovery-percentage. Daarnaast wordt de groei van de hoeveelheid vermeden CO2-uitstoot en de transitie naar een Euro 6 wagenpark beoordeeld. De specifieke waarden voor elk van deze doelen worden op 11 juni aangekondigd in Renewi’s jaarlijkse duurzaamheidsverslag.

De lening wordt verstrekt door ING, ABN AMRO, HSBC, BNP Paribas, KBC en Rabobank. De herfinanciering heeft een looptijd van tien jaar.

“We zijn verheugd dat we samen met onze zes banken deze herfinanciering hebben gerealiseerd en met name dat we dit hebben gedaan met dit innovatieve en baanbrekende groene financieringskader”, zegt Toby Woolrych, CFO van Renewi. “Deze nieuwe financiering is geheel in overeenstemming met onze visie op duurzaamheid als kern van onder onderneming en een belangrijke waarde binnen onze bedrijfsvoering.”

Renewi claimt een van de eerste grote bedrijven te zijn die zijn gehele lening op basis van deze groene certificering herfinanciert. Vorig jaar sloot Philips nog een groene lening van € 1 miljard af om projecten op het gebied van duurzaamheid mee te financieren.

Bron: Renewi | Foto: Adobe Stock