04-06-2018 11:00 | Door: Britt van den Elshout

Leden van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) hebben vorig jaar voor 92 procent duurzaam gecertificeerd hout ingekocht. Dit is 1,7 procent meer dan het jaar daarvoor.

Dat blijkt uit de jaarrapportage van brancheorganisatie VVNH.

Duurzaam hout 

In totaal zijn 216 groothandelsbedrijven in hout en plaatmateriaal aangesloten bij VVNH. Zij hebben in totaal 1,9 miljoen kubieke meter hout ingekocht in 2017. Dat is 0,2 miljoen kubieke meter meer dan in 2016, waarvan 92 procent dus duurzaam gecertificeerd met het keurmerk PEFC of FSC. 

De ambities van de VVNH liggen echter nog hoger. Via het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer werkt de VVNH samen met 23 partijen, waaronder ministeries, instellingen, vakbonden en branches, aan het verder verduurzamen van de Nederlandse import van hout.  

Hout als grondstof 

Hout kan dienen als duurzame grondstof voor verschillende producten. Zo wordt bouwen met hout steeds populairder. Hout slaat namelijk CO2 op, waar bijvoorbeeld staal juist zorgt voor een forse CO2-uitstoot. Daarnaast kan papier dienen als duurzame verpakking, volgens verpakkingsgigant Smurfit Kappa.

Lees verder:

Bron: VVNH | Foto: Adobe Stock