16-06-2018 10:46 | Door: Britt van den Elshout

Waterbottelaar Highland Spring uit het Verenigd Koninkrijk (VK) is een proef gestart met flesjes van 100 procent gerecycled plastic. Het doel is om plastic zo in de circulaire economie te houden en uit de oceanen.

De proef is deze maand gestart in geselecteerde Tesco winkels in Schotland met de lancering van een 500 milliliter 'Highland Spring eco bottle'. Daarna zal de waterfles ook in Saunsbury’s winkels in Engeland verkrijgbaar zijn en bij het tennistoernooi Fever-Tree Championships in Queen’s Club.

Highland Spring Chief Executive, Les Montgomery: "Dit is een belangrijke stap die deel uitmaakt van het plan om plastic afval te elimineren, naarmate meer en meer consumenten hun plastic flessen recyclen en we gerecycled plastic kunnen inzamelen in de hoeveelheden en van de kwaliteit die we nodig hebben."

Aansporen van de consument

Het etiket van de fles zal deels groen zijn, inclusief de zin ‘100 procent gerecyclede plastic fles’. Op deze manier is de fles van andere plastic flessen te is. Highland Spring moedigt de consument aan om de fles na gebruik zelf ook weer te recyclen.

Consumenten worden verder uitgenodigd om online of in de winkel feedback te geven op de lancering. Op deze manier wil Highland spring meten hoe consumenten reageren op een plastic waterfles die volledig is gemaakt van gerecycled kunststof. De inzichten worden vervolgens gebruikt voor nieuwe strategieën om plastic afval te elimineren.

Verkoop van flessenwater

Highland Spring is op dit moment de grootste producent van gebotteld water in het VK. Het bedrijf verkocht in 2017 302 miljoen liter gebotteld water volgens het Bottled Water Report 2018 van Zenith. De totale verkoop van naturel flessenwater in retailverpakkingen, zowel plat als bruisend, steeg met 8 procent tot meer dan 3.100 miljoen liter.

Lees ook:

Bron & Foto: Highland Spring