12-11-2018 14:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tijdens het Nationaal Sustainability Congres werd vorige week de MVO-manager van het jaar 2018 verkozen. Geanne van Arkel, verantwoordelijk voor duurzaamheid Bij Interface ging er met de prijs vandoor.

Volgens een jury bestaande uit MVO-managers is Van Arkel erin geslaagd om duurzaamheid op vele plaatsen op de agenda te zetten. Daarbij maakt ze gebruik van haar jarenlange ervaring bij tapijttegelfabrikant Interface. Naast het creëren van sector overstijgende samenwerkingsverbanden in de circulaire en biobased economie, traint van Arkel ook haar collega’s op het gebied van duurzaamheid.

Meer lezen over de duurzame stappen van Interface?

Bij alles past Van Arkel de principes van biomimicry toe. De wetenschap van biomimicry kijkt naar oplossingen in de natuur om complexe vraagstukken op te lossen. Van Arkel vertelde al meer over het 'verdienmodel van de natuur' in onderstaande podcast.

Andere genomineerden voor de prijs waren Marlijn Simons-Somhorst van Lidl en Jaap Petraeus van FrieslandCampina. Eerdere winnaars van de prijs zijn Annette van Waning van Vebego, Tanja Roeleveld van Landal Greenparks en Carola Wijdoogen van NS.

Bekijk hier een interview met Geanne van Arkel, head of Sustainable Development bij Interface.

 

Foto: Interface