07-05-2019 10:46 | Door: Bas Joosse

Grondstoffenbedrijf Suez brengt samen met koffermerk Samsonite een gerecyclede koffercollectie op de markt. De buitenkant van de koffer bestaat uit gerecycled polypropyleen en gerecyclede PET-flessen.

De koffer van gerecycled plastic wordt gemaakt in een limited edition en werd eind april gelanceerd. Voor de recycling van het plastic bundelt Suez de krachten met chemiebedrijf LyondellBasell. Samen beheren de bedrijven in Nederland Quality Circular Polymers, een fabriek die gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige gerecyclede plastics. De fabriek kan 25.000 ton gerecycled plastic per jaar produceren; de kwaliteit is vergelijkbaar met die van nieuw plastic.

Lees ook: Hoe past plastic binnen een circulaire economie?

"Eén van de oplossingen voor het verkleinen van de plastic afvalberg is het bedenken van nieuwe bestemmingen voor kunststof afval. In deze innovatie van Samsonite komt het gebruik van onze materialen erg goed tot zijn recht, omdat het waarborgt dat gebruikte plastics niet in het milieu terechtkomen. Tegelijkertijd beschikken reizigers over een duurzaam en betrouwbaar product. Een win-win situatie", benadrukt Richard Roudeix, senior vice president olefins & polyolefins in Europa, Azië en internationaal van LyondellBasell.

Gerecyclede grondstoffen

De koffer van gerecycled plastic is voor Suez een nieuwe toevoeging in een lange reeks producten van gerecyclede grondstoffen. Zo werd half april een afvalbak voor festivals aangekondigd, die gemaakt is van gerecycled karton. Eerder werd onder andere een gerecycled vat voor zogeheten specifiek ziekenhuisafval geïntroduceerd

“We omarmen dit bijzondere initiatief van Samsonite, dat met een duurzaam en betrouwbaar product een bijdrage levert aan de circulaire economie”, zegt Jean-Marc Boursier, senior executive vice president bij Suez.

Bron: Suez | Afbeelding: Adobe Stock