06-11-2014 11:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Geen betere plek voor een algenreactor dan boven de snelweg, dacht een Nederlands-Frans bedrijf. De ontwerpers willen met hun inzending vooral de mogelijkheden van algen laten zien.

Architectenbureau The Cloud Collective hing de reactor aan een viaduct boven een drukke snelweg, als onderdeel van het Garden Festival in Genève. Het 350 meter lange buizenstelsel bevat een soep van algen die CO2 en zonlicht opnemen om te groeien. Volgens de bedenkers kunnen de algen de lucht filteren, en zijn geschikt als brandbare biomassa of als grondstof voor voeding en cosmetica.

Op haar website schrijft Cloud Collective dat het project bedoeld is 'om te bewijzen dat ook locaties als snelwegen, ondanks hun anonieme karakter, een belangrijke rol kunnen spelen in de productie van voedsel en biomassa'. De kleinschalige algenboerderij is makkelijk uit te breiden tot een grotere faciliteit. Het Nederlands-Franse bedrijf heeft vooral willen laten zien dat het kan. De ontwerpers hopen dat hun collega's het idee om bestaande constructies te gebruiken als 'landbouwgrond' verder uitwerken

Bekijk het filmpje Culture Urbaine - The Cloud Collective op Vimeo:

 

Bron: The Cloud Collective, Gizmodo | foto: The Cloud Collective