02-12-2014 15:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Afval Loont, een systeem voor gescheiden inzameling van afval, heeft in ruim een week tijd € 90.000 opgehaald bij het publiek.

Vijftig investeerders staken via het crowdfundingplatform Collin Crowdfund gemiddeld € 1.800 in Afval Loont. Oprichter Jørgen van Rijn is van plan ook toekomstige filialen van Afval Loont in andere stedelijke gebieden via crowdfinance te realiseren.

Het samenwerkingsverband van Van Rijn, afvalbedrijf Van Gansewinkel en adviesbureau Rebel Group, kan met het bedrag drie nieuwe vestigingen openen in Barendrecht. Inwoners ontvangen bij de inzamelmethode een geldbedrag per kilo voor het gescheiden inleveren van afval als textiel, plastic, papier en karton, metaal en frituurvet.

 

Maatschappij

 

Van Rijn: “Afvalinzameling is een inspanning voor en door de maatschappij. Wij stimuleren bewustzijn bij mensen over de waarde van afval en het belang om samen in te zamelen. Dat de filialen van ons bedrijf nu ook worden gerealiseerd dóór de maatschappij, maakt ons concept en onze boodschap natuurlijk alleen maar sterker.”

Bij bestaande projecten in Rotterdam Hoogvliet en Pijnacker liep het publiek warm voor Afval Loont. In Pijnacker struikelde het bedrijf van Van Rijn echter door politieke wrijving, waarna zelfs een wethouder op moest stappen.

Het nieuwe bedrijfsmodel moet leiden tot een soepele uitrol in gemeenten. In tegenstelling tot de eerdere projecten, nemen Afval Loont en zijn partners daarbij de gehele operatie voor hun rekening.

Bron: Afval Loont | foto: Afval Loont