05-12-2014 11:18 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Consumenten en bedrijven kunnen hun recyclebare afval inleveren bij Retourette in Rotterdam. 

Het bedrijf heeft een nieuwe winkel geopend aan de Rotterdamse Binnenweg. Inwoners van de wijk kunnen daar hun herbruikbare afval inleveren. Er zijn bakken voor onder meer glas, papier, kunststof, blik, frituurvet, batterijen en afgedankte elektrische apparaten. Retourette zamelt ook het bedrijfsafval uit de winkelstraat in.

 

Renderen

 

Mede-eigenaar Kors van der Wolf verwacht dat de winkel vanaf 4.000 tot 5.000 deelnemers gaat renderen. Dat zegt hij tegen de website Foodclicks.nl. Hij wijst er op dat in Nederland recyclebaar afval ter waarde van € 250 mln in de verbrandingsovens verdwijnt. De markt voor zijn concept zou daarom groot zijn.

Het idee achter Retourette vertoont veel gelijkenissen met Afval Loont, dat in Hoogvliet en Barendrecht actief is. Bij Afval Loont krijgen consumenten uitbetaald voor de ingeleverde stromen, terwijl bij Retourette de nadruk ligt op het steunen van goede doelen.

Retourette bestaat al sinds 1995. Na vijf jaar nam Essent het bedrijf over. In 2009 kwam Retourette in de handen de oorspronkelijke bedenkers, die het bedrijf weer aan een groep investeerders hebben overgedaan. De nieuwe winkel in Rotterdam, waar wethouder Joost Eerdmans deze week het lintje mocht doorknippen, betekent een nieuwe start voor de grondstoffenwinkel.

Bron: Gemeente Rotterdam, Foodclicks | foto: Matt Watson, via Flickr