16-12-2014 13:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Zes Nederlandse bedrijven zijn genomineerd voor The Circular Awards. Tot nu toe zijn 18 finalisten bekend gemaakt. 

De Awards zijn een initiatief van Fortune Magazine, The Forum of Young Global Leaders en Accenture. De Circulars zijn een erkenning en beloning voor individuen, commerciële bedrijven en overheidsorganisaties die een essentiële bijdrage leveren aan de circulaire economie. De awards zijn verdeeld in vijf categorieën op het gebied van stimulering van de circulaire economie; leiderschap, start-ups, bedrijfsinnovatie en datagedreven technologieën. Er is ook een award voor stad of regio die een passende omgeving biedt voor de circulaire economie.

Drie van de zes finalisten in de categorie voor datagedreven technolgieën komen uit Nederland. Dat zijn energiebedrijf Vandebron, wasbedrijf Bundles en autoverhuurbedrijf ParkFlyRent. "De wereld kan alleen profiteren van de nieuwe economie als we er allemaal ons steentje aan bijdragen", zegt oprichter Marcel Peters in een persbericht. Bundles gaat in 2015 uitbreiden naar andere landen.

Nederlands biotechbedrijf LanzaTech en textielbedrijf Dutch aWearness zijn finalist in de categorie voor innovatieve start-ups. Tapijtfabrikant Desso uit Waalwijk is finalist geworden in de categorie bedrijfsinnovatie. De finalisten in de categorie leiderschap zijn nog niet bekend.

Op 20 januari 2015 vinden de uitreikingen plaats in Davos, Zwitserland.

Bron: The Circulars | Foto: The Circulars